Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

złociste dukaty z indyka, kaszy jaglanej i kalafiora

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
pierś z indyka ok.300g
kalafior różyczki 150g
suszone pomidory 4
natka pietruszki posiekana 1 łyżka
jajko 1
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
kurkuma 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sambal oelek 1 łyżeczka
cebula 1/2
oliwa do smażenia

Porada

Kotleciki można mrozić :)

Przepis i sposób przygotowania na: złociste dukaty z indyka, kaszy jaglanej i kalafiora

Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Kalafiora gotujemy na miękko a następnie miksujemy na puree.
Indyka mielimy. Ostudzoną kaszę oraz puree z kalafiora wrzucamy do miski, dodajemy indyka, posiekaną cebulkę, natkę,suszone pomidory,sambal oelek, jajko oraz wszystkie przyprawy. Jeśli masa jest zbyt kleista, można dodać trochę mąki lub np. siemienia lnianego.Formujemy z masy kotleciki. Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć dukaty na złocisto z obydwu stron.
Jako dodatek podałam świeżą bagietkę i sałatkę z pomidorów z fetą.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 02.07.2015 16:46
super koteleciki
irenka 01.07.2015 20:27
super przepis,na pewno pyszne jedzonko
Kasnaj 01.07.2015 20:09
pyszny pomysł
Adamorek 01.07.2015 19:10
apetycznie złociste
Grazyna0211 01.07.2015 18:54
fajny pomysł
Edith85 01.07.2015 16:56
dla mnie to kotleciki idealne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak