Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Por zapiekany z szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 40 dag
sól 1/2 łyżeczki
chuda szynka 10 dag
biały sos w proszku 1 opakowanie
ser topiony 10 dag
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Por zapiekany z szynką

Por oczyścić i rozkrioć na pół do połowy długości. Gotować w osolonej wodzie 10 minut i osączyć. Por pokroić w równe kawałki i zawinąć w plasterki. Ułożyć w żaroodpornej formie. Ugotować sos, rozpuścic w nim ser topiony i polać nim ruloniki a z wierzchu posypać wiórkami z masła. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojtek8 06.02.2011 21:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak