Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane polędwiczki wieprzowe

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Skałdniki

polędwiczki wieprzowe 1 sztuka

Marynata

miód gryczany 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
olej 3 łyżki
Gril klasyczny Prymat 1 łyżka
sól

Porada

Podajemy z sosem czosnkowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane polędwiczki wieprzowe

Polędwiczkę myjemy, kroimy na grubsze plastry, za pomocą dłoni lekko rozbijamy. Składniki marynaty łączymy ze sobą i dodajemy do polędwiczki. Dokładnie mieszamy żeby marynata pokryła polędwiczki. Wstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia grillujemy na patelni grillowej lub grillu do miękkości mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak