Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w śmietanie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ketchup pikantny 6 łyżek
śmietana 30% 1 opakowanie
delikat do mięsa
olej do smażenia
cebula 5-6 sztuk
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w śmietanie

Karkówkę myjemy i kroimy w plastry, możemy delikatnie rozbić jak kotlety schabowe. Następnie przyprawiamy przyprawą uniwersalną do mięs i smażymy na patelni na złoty kolor (aż będzie miękka). Cebula kroimy w plastry i dusimy na patelni. Przygotowujemy sos: śmietanę kremówkę mieszamy z ketchupem pikantnym. Jeżeli chcemy, żeby sos był łagodniejszy to musimy dodać więcej śmietany, a jak ma być pikantniejszy wkładamy więcej ketchupu. Usmażoną karkówkę przekładamy do naczynia żaroodpornego i układamy warstwami cebula, karkówka, sos, cebula, karkówka, sos. Karkówkę pieczemy w piekarniku 180C ok. 40min. SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak