Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina po kaszubsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cytryna 1
cukier 5 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina po kaszubsku

Żółtka ucieramy z cukrem i cytryną, gdy będą utarte ubijamy białko i dodajemy je do żółtek. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i po ostudzeniu wlewamy do kremu. Wymieszać i odstawić w zimne miejsce. Po zastygnięciu dekorujemy owocami i bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 21.02.2013 17:25
fajny przepis
Seba 20.10.2012 12:12
fajna
mirosława4 03.10.2012 21:06
pyszna
Motorek 20.09.2012 09:13
super
joanna77 24.08.2012 18:36
mniam
Emilia21 22.04.2012 09:52
mmm
Emilia21 22.04.2012 09:52
mmm
Agnieszka/picola 21.05.2011 22:56
nigdy nie jadłam leguminy
m1monika 01.05.2011 18:09
ciekawe :-)
stokrotka 11.03.2011 17:10
mniam....
Ewa111 05.12.2010 16:28
na Kociewiu też taką robimy
misia53 19.10.2010 09:39
Interesujące.
Emilia22 24.09.2010 18:02
super
krzyniu1984 16.09.2010 11:24
pyszna!
Kate131 12.09.2010 10:58
ciekawe
Margo1 10.09.2010 15:36
ciekawa nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak