Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak na ostro w chrupiącej tempurze

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 300 gramów
limonka 1 sztuka
mąka pszenna 50 gramów
mąka kukurydziana 50 gramów
woda gazowana 160 mililitrów
sól do smaku 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
chili Prymat 1 szczypta
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
Kurkuma mielona Prymat 1 szczypta
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak na ostro w chrupiącej tempurze

Oczyszczone mięso kroimy w grubsze paski. Z połowy limonki ścieramy skórkę. Mięso oprószamy solą, pieprzem, papryką, chili, kurkumą i imbirem a następnie posypujemy startą skórką i wszystko razem dokładnie mieszamy.

Mąki przesiewamy ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Dodajemy wodę i dokładnie mieszamy – ma powstać gęsta śmietanka. Zanurzamy mięso, obtaczamy i smażymy na złoto na bardzo mocno rozgrzanym oleju.

Podajemy gorące z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 29.06.2015 11:46
bardzo ładnie sie prezentuje
Krystyna32 29.06.2015 08:03
wygląda pysznie
norweska20 29.06.2015 00:16
smakowita propozycja
barbara11561 28.06.2015 22:29
Wygląda bardzo smacznie:)
dollce 28.06.2015 22:20
pyszny kurczaczek
halina17 28.06.2015 20:32
Dobry filet z kurczaka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak