Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jagnięce z czerwonym risotto oraz pesto z oliwek i białej fasoli Marcina Budynka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

jagnięcina 500 g
panierka panko 100 g

Risotto

masło 40 g
cebula 40 g
ryż arborio 140 g
wino czerwone 1/2 butelki
bulion cielęcy 1 l
ser pleśniowy niebieski 50 g
parmezan 30 g

Pesto z oliwek i białej fasoli

oliwki zielone 50 g
fasola biała z puszki 340 g
oliwa 100 ml
natka pietruszki 10 dag
szpinak 80 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
majeranek 30 g
bazylia 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jagnięce z czerwonym risotto oraz pesto z oliwek i białej fasoli Marcina Budynka

Marcin Budynek poleca:
Oczyścić mięso, wyciąć kotlety i lekko je rozbić. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na maśle z oliwą,
aż zrobią się złociste i chrupkie. Odstawić na 2 min i podawać.
Risotto: do rondla wrzucić masło i posiekaną cebulę, dodać ryż. Wlać wino, wymieszać, gotować przez 15 minut. W trakcie gotowania dolewać wywar. W drugim rondlu roztopić błękitny ser. Gdy risotto będzie gotowe, polać je roztopionym serem i posypać parmezanem.
Pesto: szpinak podsmażyć , dodać fasolę z puszki, a następnie zmiksować wszystkie składniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 20.11.2015 14:04
przepyszne
bietka 30.06.2015 22:36
po prostu pycha :)
Damiano
Damiano 27.06.2015 09:36
bardzo dobre
Aleksandra/Olcia 27.06.2015 09:07
ależ apetycznie podane mniam
2milutka 26.06.2015 18:11
cudowne połączenie smaków!
luna76 26.06.2015 16:07
Absolutnie przepyszne !!! :)
Futka 26.06.2015 14:54
Świetne, finezyjne i niezwykle smaczne połączenie :)
bertpvd 26.06.2015 13:11
piękne danie !
aginaa 26.06.2015 13:10
pyszne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak