Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORTILLA HISZPAŃSKA

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 100 g
ziemniaki 7 szt
śmietana 18 proc 100 g
jajko 4 szt
cebula biała 1 szt
ząbki czosnku 3 szt
ser żółty 3 plastry
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia
masło 1 łyżka

Porada

Do tortilli możemy dodać świeży szczypiorek i ser feta.

Przepis i sposób przygotowania na: TORTILLA HISZPAŃSKA

Kroki postępowania

1
Szpinak podsmażamy na łyżce masła z przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - TORTILLA HISZPAŃSKA foto
2
Pokrojone ziemniaki podsmażamy na oleju do zarumienienia. Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 2 - TORTILLA HISZPAŃSKA foto
3
Do ziemniaków dodajemy szpinak i smażymy kilka minut.
Krok 3 - TORTILLA HISZPAŃSKA foto
4
Jajka roztrzepujemy w śmietanie, a następnie doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4 - TORTILLA HISZPAŃSKA foto
5
Śmietanę wylewamy na patelnię z ziemniakami i szpinakiem.
Krok 5 - TORTILLA HISZPAŃSKA foto
6
Tortillę smażymy pod przykryciem ok. 8 minut. Gdy spód będzie zarumieniony obracamy na drugą stronę i dosmażamy. Pod koniec na wierzchu tortilli układamy kawałki sera i smażymy, aż się roztopi.
Krok 6 - TORTILLA HISZPAŃSKA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 26.06.2015 15:51
super tortilla.
olkaaa 26.06.2015 07:27
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak