Sposób przygotowania

Kotlety rozbić przez folię spożywczą, ale niezbyt cienko. Oprószyć je z obu stron solą, papryką i czosnkiem - odłożyć pod przykryciem na ok. 30 min.. Jajko roztrzepać z mlekiem. Płatki wsypać do woreczka foliowego i dość drobno rozkruszyć - zrobiłam to \"wałkując\" zamknięty woreczek wałkiem do ciasta. Kotlety panierować kolejno w mące , jajku i płatkach. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron. Podałam z ziemniakami, ogórkiem świeżym i pomidorkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Też tak panieruję kotlety schabowe
  • 3
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    czasami tez tak robie
  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Są inne niż tradycyjne i ... lepsze:)
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    często robię kotleciki w płatkach, pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Popieram - super sprawa!
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !