Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety wieprzowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 75 g
sól
mleko 1/2 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżeczki
kminek 1 łyżeczka
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety wieprzowe

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry, lekko rozbić tłuczkiem, posolić, skropić mlekiem, posypać pieprzem i kminkiem oraz skropić stopionym masłem. Tak przygotowane plastry mięsa ułożyć jeden na drugim i odstawić w chłodne miejsce, aby skruszały. Następnie układać je na mocno rozgrzanym ruszcie, skropić stopionym masłem i opiekać z każdej strony po 5-7 min. Podawać z ziemniakami i mizerią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 17.01.2016 21:54
kotlety idealne na obiad
bietka 01.07.2015 12:17
rewelacyjne jedzonko i bardzo łatwe w przygotowaniu ;)
misia53 26.06.2015 00:12
też mi się podoba ,bo nieskomplikowane a smakowicie wyglada
ewelinapac 25.06.2015 20:33
wyglądają bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak