Sposób przygotowania

Ciasto francuskie o grubości ok 1 cm. kroimy w kwadraty ok 7 na 8 cm.
Brzegi zwilżamy wodą a na środek układamy po 3 wiśnie (dokładnie odsączone) i je zlepiamy.
Blachę opłukujemy zimną wodą i układamy na niej niezbyt ciasno gotowe pierożki. Smarujemy je żółtkiem rozmąconym z mlekiem. Pieczemy w temp. 210 stopni przez ok 10-13 min. Upieczone ciasteczka posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewa99

    brzmi nieźle:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    mmm, musi być pyszne :)
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    wyśmienite
  • 1
    10942823_514356498702092_1778224947_n
    Opublikowano

    Justyna88

    fajne
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Z pewnością smaczne.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę koniecznie takie zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    to jest to co ja lubię;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    muszą być smaczne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Świetny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !