Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z masłem i bułeczką

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kg zielonej fasolki szparagowej 1
łyżeczka cukru 1
łyżeczka soli 1
g masła 50-80
Bułka tarta klasyczna Prymat 2

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z masłem i bułeczką

Fasolkę dokładnie opłukać, osączyć. Przyciąć końce, przełożyć do garnka i zalać gorącą wodą. Dodać cukier, gotować ok. 10 min..bez przykrycia. Odcedzić i dobrze osączyć. Gorącą oprószyć solą i wymieszać. Na rozgrzaną patelnię wsypać bułkę tartą i zrumienić potrząsając patelnię żeby zrumieniła się równo i nie przypaliła. Dodać masło, stopić i wymieszać. Polać fasolkę. Podawać na gorąco jako dodatek do mięs albo samodzielną przekąskę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 14.07.2011 15:14
super, uwielbiam taką fasolkę
justyna54 31.05.2011 20:00
mniam najlepsza
Jolanta40 21.02.2011 09:05
pycha
Grażyna13 14.09.2010 19:18
Taka fasolka jest super :)
SmacznaPyza 14.09.2010 09:07
kurczaki, ja nie chcę cudzych zdjęć!!!
aginaa 18.08.2010 10:40
uwielbiam fasolke:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak