Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z boczkeim i koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 1 pezcek
olej do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
brukselka 1 kg
wędzony boczek 20 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z boczkeim i koperkiem

Brukselkę wrzucamy na wrzacą wodę (wczesniej posolona i z dodatkiem cukru), po około 3 minutach odcezdamy i przelewamy zimna wodą. Na oleju rumienimy pokrojony w kosteczke boczek, dorzucamy brukselkę, przyprawiamy, dusimy około 15 minut. Przed samym podaniem posypujemy posiekanym koperkiem i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 13.05.2012 12:31
uwielbiam brukselkę
bercik1 10.04.2012 22:27
Apetycznie zapowiada się ta brukselka.
Adamorek 08.01.2012 16:05
świetna, uwielbiam brukselkę
Rysio 25.04.2011 20:40
uwielbiam brukselke
mundek1011 09.09.2010 11:58
super!
Beata73 23.08.2010 18:18
super!
dasada1 16.08.2010 19:20
fajny przepisik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak