Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, przelać zimną wodą, obrać ze skórki. Pokroić na ósemki i usunąć wodniste środki z pesteczkami. Miąższ pokroić w paski. Gruszki pokroić w cienkie plasterki. W plasterki, ukośne, pokroić też kiełbaski. W misce wymieszać kaszę, pomidora, gruszki i kiełbaski. Oliwę zmieszać z 3-4 łyżkami zalewy z gruszek i koperkiem, polać sałatkę. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Odstawić do lodówki na min. 30 min. aby smaki się przegryzły. Na talerzach ułożyć plasterki sera, na środek wyłożyć sałatkę. Podawać np. na kolację albo jako przystawkę.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !