Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób z boczkiem i koperkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 500 gramów
boczek 200 gramów
szalotka 2 sztuki
koperek 0.5 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bób z boczkiem i koperkiem

1. Bób wrzucić do gotującej wody i gotować ok 10 min. Ostudzić pod zimną wodą i obrać ze skórki.

2. Boczek pokroić w paski i wrzucić na patelnię - gdy boczek puści tłuszcz, dodać pokrojoną w kostkę cebulę szalotkę.

3. Obrany bób dodać do boczku i szalotki, doprawić do smaku solą i pieprzem - smażyć jeszcze 2-3 min.

4. Na końcu dodać drobno posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

borgia 31.07.2015 17:50
Świetne danie. Zjedliśmy tę porcję we dwójkę. Proste - to prawda, choć nie dla leniuchów, ze względu na obrany bób. A taki zawsze dla mnie winien być w jakimkolwiek daniu z prawdziwego zdarzenia. Zapachem i wyglądem zachęca okrutnie. Nie ma, że zostanie cokolwiek "na potem". Polecam gorąco - wykorzystania tego czasu, póki świeży bób jeszcze jest. Dziękuję za przepis.
Mniam 19.06.2015 14:57
Niby takie proste, ale jakie pyszne!
Iwusia 18.06.2015 23:54
bardzo lubię
Róża1 18.06.2015 21:47
wygląda bardzo zachęcająco :-)
Katarzyna59 18.06.2015 21:02
przepyszny!!!
adelajda 18.06.2015 20:34
Pyszności ..:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak