Sposób przygotowania

owoce pestkowe wydrylować.mleko zagotować ze szczyptą soli i cynamonu.dodać kaszę rozmieszaną w szklance wody.gotować około 10 minut na małym ogniu.ostudzić.połowę masła utrzeć z cukrem wbijając po jednym żółtku.wymieszać z kaszą.połączyć z ubitą pianą.żaroodporne naczynie posmarować masłem i wysypać bułką.układać warstwami kaszę i owoce(trochę owoców odłożyć)polać masłem i posypać cynamonem.zapiekać w temperaturze 170 stopni.resztę owoców zmiksować z jogurtem,doprawić pudrem i cynamonem.podawać zapiekankę polaną sosem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajna
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !