Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto maślankowe z gruszkami i jabłkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt.
mąka pszenna 2 1/2 szklanki
olej 1/2 szklanki
maślanka 1/2 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
jabłka 3 szt/średnie
gruszki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto maślankowe z gruszkami i jabłkiem

Wykonanie:
Do jaj, dodaję cukier, miksuję do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie dodaję maślankę, olej, oraz mąkę -cały czas miksując.
Formę natłuszczam lub używam papieru do pieczenia, wlewam ciasto, a na wierzch układam owoce.
Ciasto piekę w temperaturze 180 stopni około 50-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 17.06.2015 23:01
fajny przepis na jesienne ciasta :-)
V_kuchareczka 17.06.2015 22:46
pyszne ciasto
justynkag 17.06.2015 21:49
Podoba mi się przepis, bo na maślance.
irenka 17.06.2015 20:29
ale ciacho ,fajny przepis,wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak