Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalafior zapiekany z kurczakiem pod beszamelem.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 400 gram
filet z kurczaka 400 gram
przyprawy do smaku
masło 5 łyżek
mleko 1/2 szklanki
mąka 7 łyżek
ser żółty 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: kalafior zapiekany z kurczakiem pod beszamelem.

Kalafior myjemy, obgotowujemy, rozdzielamy na różyczki układamu na dnie naczynia żaroodpornego. Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę przyprawiamy,obsmażamy. Układamy na kalafiorze. Przygotowujemy sos beszamelowy, w rondlu rozpuszczamy masło dodajemy mąkę i mleko wzystko mięszamy aż do momentu kiedy poczujemy gorzkawy smak, przyprawiamy, zalewamy kurczaka posypujemy startym serem zapiekamy 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 02.12.2011 10:00
super
usmiech 12.10.2011 18:25
dobre
buksiak12 16.09.2010 15:53
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak