Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kiszone

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe
czosnek kilka główek
koper kilka szt
chrzan świeży kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kiszone

Ogórki robiłam z 10kg, na to potzreba ok 20 słoików litrowych, 6-8 główek czosnku, 4-5 kawałków chrzanu i 2 wiązki kopru. Do kazdego słoika na dno dajemy koper, ząbek czosnku i kawałek chrzanu - ok 1cm2. wkładamy ogórki, na górę daję jeszcze jeden ząbek czosnku i koper. Zalewamy soloną wodą wrzącą. Wodę solę \" na oko\" ma być bardzo słona.Po zalaniu ogórków, zakręcamy i zostawiamy w cieple 3 dni.Po tym czasie można wyniesć do piwnicy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 18.01.2012 11:57
smaczne
pioge7 20.10.2011 13:38
ekstra
gosia47-47 19.10.2011 08:07
robię prawie tak samo
Sloneczko222 26.09.2011 08:49
też robię takie ogóreczki, są pyszne:)
agnieszka214 01.08.2011 07:45
smaczne
Ela15 01.05.2011 21:10
domowe ogóreczki pychota!!!
edyta44 05.04.2011 17:01
nie ma jak domowe
Goya 20.02.2011 18:22
fajne
pioge7 28.11.2010 11:49
też tak robie
Justyna88 25.08.2010 12:07
uwielbiam ogórki kiszone
pauluna
pauluna 22.08.2010 16:35
to sa najlepsze ogureczki
marzencia2007 21.08.2010 12:42
robię bardzi podobnie :)
mehia 17.08.2010 08:31
ja też już mam mały zapas :)
iwa643 16.08.2010 17:11
juz robiłam
Margo1 16.08.2010 09:07
Jest pora teraz na ogórki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak