Sposób przygotowania

Ogórki robiłam z 10kg, na to potzreba ok 20 słoików litrowych, 6-8 główek czosnku, 4-5 kawałków chrzanu i 2 wiązki kopru. Do kazdego słoika na dno dajemy koper, ząbek czosnku i kawałek chrzanu - ok 1cm2. wkładamy ogórki, na górę daję jeszcze jeden ząbek czosnku i koper. Zalewamy soloną wodą wrzącą. Wodę solę \" na oko\" ma być bardzo słona.Po zalaniu ogórków, zakręcamy i zostawiamy w cieple 3 dni.Po tym czasie można wyniesć do piwnicy.

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Jest pora teraz na ogórki
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    juz robiłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ja też już mam mały zapas :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    robię bardzi podobnie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to sa najlepsze ogureczki
  • 1
    10942823_514356498702092_1778224947_n
    Opublikowano

    Justyna88

    uwielbiam ogórki kiszone
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    też tak robie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    nie ma jak domowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    domowe ogóreczki pychota!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sloneczko222

    też robię takie ogóreczki, są pyszne:)
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    robię prawie tak samo
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !