Sposób przygotowania

Ciasto
Drożdże rozmieszać z małą ilością letniej wody i odrobiną cukru, a następnie postawić w ciepłym miejscu na kilka minut. Do przesianej mąki wlać podgrzaną wodę, oliwę, sól i wyrośnięte drożdże.
Ciasto dokładnie wyrobić i odstawić na 1 godz. do wyrośnięcia. Następnie uformować duży placek, ułożyć na blasze posmarowanej oliwą. Ciasto posmarować po wierzchu oliwą i roztartym czosnkiem, położyć plastry pomidorów, posypać oregano, solą, skropić oliwą i po podrośnięciu wstawić do nagrzanego piekarnika na 30 minut

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    dawno nie robiłam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    uwielbiam pizzę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !