Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób duszony z ogórkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 0,5 kg
ogórki 3 szt
cebula 0,5 szt
czosnek 1 ząbek
bulion 0,5 szkl
majeranek
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
olej 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
papryka czerwona kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Bób duszony z ogórkami

Bób ugotować do miękka, odcedzić, Ogórki obrać i pokroić niezbyt cienko,
Cebulę i pokrojoną w paseczki papryką podsmażyć na oleju, podlać bulionem i dodać bób i ogórki oraz zmięty czosnek i przyprawy.
Dusić pod przykryciem ok ok 10 min, dodać koncentrat i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 04.09.2010 11:06
Wspaniale podane!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak