Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BARWENA NA OSTRO

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

RYBA

filety rybne 130 g
oliwa 1 łyzka
mąka kukurydziana 1 łyzka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sok z cytryny 1 łyzeczka

SALSA

awokado 80 g
pomidory 50 g
truskawki 80 g
orzeszki piniowe 1 łyzka
oliwa 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: BARWENA NA OSTRO

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

RYBA:

Barwenę oczyszczamy, skórę nacinamy w kilku miejscach pod skosem, skrapiamy sokiem z limonki, posypujemy solą oraz pieprzem.

Dokładnie oprószamy mąką kukurydzianą, kładziemy skórą do dołu na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy i smażymy z każdej strony ( do miękkości ).

SALSA:

Awokado, pomidora oraz truskawki kroimy w kosteczkę, dodajemy podprażone orzeszki piniowe, skrapiamy sokiem z limonki, polewamy łyżką oliwy wymieszaną ze szczyptą soli oraz pieprzu.

CAŁOŚĆ:

Usmażoną barwenę podajemy gorącą z przygotowaną, orze orzeźwiającą salsą!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

W poszukiwaniu inspiracji 11.06.2015 10:23
Intrygująca salsa.
Wiktoria29 10.06.2015 21:17
rewelacyjny pomysł z dodatkiem salsy
jasiek 10.06.2015 20:07
wygląda super apetycznie i egzotycznie
zabcia117 10.06.2015 19:58
Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak