Sposób przygotowania

Szklankę kaszy mannej i mąki wymieszać na sucho z 2/3 szklanki cukru oraz po 1 łyżeczce pr. do pieczenia i cukru waniliowego. Starte jabłka wymieszać z 3 łyżkami cukru i cynamonem (ew. można dodać też kaszy mannej aby zagęścić jabłka). Formę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Ułożenie: 1) szklanka mieszanki mączno- kaszowej; 2) jabłka; 3) szklanka mieszanki; 4) jabłka; 5) mieszanka; 6) starta na tartce margaryna. Ciasto piec ok. godziny w prodiżu. Po wyłączeniu pozostawić do ostygnięcia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha,az chyba dziś szarlotkę zrobie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !