Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa na wigilię

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzybów 3 dag
włoszczyzny bez kapusty 25 dag
wody 150 ml
cebula
mąki 3 dag
sól
łyżka posiekanego koperku
tłuszcz 4 (roślinny)
kasza krakowska (gryczana)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa na wigilię

Grzyby opłukać, zalać zimną wodą, odstawić na kilka godzin. Dodać pokrojoną cebulę. Gotować na wolnym ogniu. Gdy grzyby są na pół miękkie, osolić, dodać włoszczyznę, dolać 1 l wody i dalej gotować. Z tłuszczu i mąki przyrządzić zasmażkę. Rozprowadzić ją zimnym wywarem. Wlać do zupy i zagotować. Dodać pokrojone grzyby i posiekany koperek. Podawać z gotowaną kaszką pokrojoną w kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak