Sposób przygotowania

Ziemniaki ostudzić, obrać i przepuścić przez maszynkę lub zetrzeć przez sito. Masło utrzeć z żółtkami, dodać ziemniaki i drobno pokrojoną wędlinę, doprawić do smaku. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać do ziemniaków, delikatnie wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej formy do zapiekania, posypać tartym serem i przykryć wiórkami masła. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut. Podawać z dodatkiem surówek jako samodzielne danie.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Fajny przepis
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    na studencką kieszeń :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    tanio i smacznie :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowte
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !