Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po fińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 8 sztuk
żurawina 1 szklanka
cebula czerwona 1-2 sztuki
majonez
sól, cukier do smaku
ogórki 2 sztuki
jabłka 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po fińsku

Cebulę drobno posiekać. Ogórek pokroić w kostkę lub w piórka. Żurawiny umyć i osuszyć. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami, wymieszać z majonezem i całymi żurawinami. Filety osuszyć, każdy posypać cebulą i przykryć ogórkiem. Zwinąć jak rolmopsy i spiąć wykałaczką. Ułożyć w salaterce i zalać sosem żurawinowo-jabłkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pauluna
pauluna 26.08.2010 20:23
ciekawy przepis
Agnieszka191 26.08.2010 20:22
śledź zdecydowanie nie dla mnie
marzencia2007 21.08.2010 11:29
nigdy nie jadlam takich sledzi ale spróbowac nie zaszkodzi :)
plocia 19.08.2010 13:45
może być smakowicie
RenataZ-et 17.08.2010 18:50
Nie jadłam nigdy śledzi połączonych z żurawina-aż muszę wypróbować ten przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak