Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko w wodzie z dodatkiem pokruszonej kostki rosołowej (można dodać też szczyptę kurkumy - ryż wtedy będzie miał złocisty kolor). Odcedzić i wymieszać z łyżeczką oliwy lub masła. Łososia podzielić na małe kawałeczki, ogórek pokroić w drobną kostkę. Jajka drobno posiekać. Ryż wymieszać z łososiem, ogórkiem i jajkiem, polać majonezem i obficie posypać zieleniną.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Mniam
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    jakoś w Sopocie tego przepisu nie widziałam
  • 6
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    musi byc pyszna!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    sałtki sa niezłe na szybką przystawke
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    całkiem ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    fajna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    interesująca
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    A na Śląsku robi się podobną sałatkę, szczególnie na Wielkanoc ... tyle, że zamiast łososia używa się zwykle makreli i nie dodaje się ryżu. Też jest pycha.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !