Sposób przygotowania

Odmrozone krewetki wyszałam z pastą curry, przykryłam folią i wstawiłam na godzine do lodówki, by przeszły smakiem. Makaron zalałam wrzatkiem na 3 minuty. Odcedziłam. Gotowy.
Olej rozgrzałam na patelni, dodałam cebulę, smażyłam do zeszklenia. Wlałam pomidory, dodałam skórkę z limonki, papryczke chilli drobno posiekaną, smażyłam ok 2 minut. Dodałam krewetki z pastą, wymieszałam i gotowałam chwile zeby się zagrzały. Wlałam mleko kokosowe, bulion, sos rybny i sok z limonki do smaku. Na koniec wrzuciłam zielone częsci dymki, wymieszałam, pogotowałam jeszcze minute. Podałam na makaronie z
plasterkami limonki i posypane zielona dymką. Pyszne!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    bardzo ciekawy przepis
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajny
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    zawsze bałam się spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    KOlejny przepis do wyprobowania :)
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo apetyczne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !