Sposób przygotowania

-Ciasto naleśnikowe:
8 łyżek mąki pszennej (dałam takie duze kopiaste)
2 szkl mleka
1 jajo
sól, bazylia, oregano, kurkuma
olej do smażenia
Gdyby ciasto było za rzadkie wystarczy dorzucic jeszcze maki.
- Farsz:
2 pomidory
1/2 kapusty pekińskiej
podwójna pierś z kurczaka
sos sojowy
przyprawa \"Gyros\", pieprz, sól
majonez
śmietana 18%
jogurt grecki
ketchup
1 łyzeczka soku z cytryny
pieprz
ząbek czosnku
ser żółty starty na tarce o dużych oczkach
masło

Z podanych składników przygotowujemy ciasto i pieczemy naleśniki. Kurkuma nadaje im śliczny żółty kolor.
Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy sosem sojowym i przyprawami, odstawiamy na 20 min. Następnie smażymy mięsko. Kapustę szatkujemy, pomidory sparzamy wrzątkiem i kroimy w drobną kostkę (niekoniecznie). Mieszamy kapustę z pomidorami i wystudzonym kurczakiem.
Przygotowujemy sos majonezowy: na 2 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu i 1 łyżka śmietamy i 3 łyżki jogurtu greckiego, łyzeczka soku z cytryny, ząbek czosnku przeciśnięty, pieprz do smaku. Zesztą z sosem mozna dowolnie pokombinowac. Na środku naleśnika ser starty, na to farsz, następnie sos i znowu ser. Składamy naleśnika w kopertę lub w połowke i smażymy na rogrzanym maśle na złoto. Smacznego;)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajny pomysł z ta kurkuma :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Lubie naleśniki na ostro. Te zapowiadają sie smakowicie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Naleśniki na pikantnie - PYSZNE
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    Na pewno smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !