Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w zalewie musztardowej łagodne

2.0
(1)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki świeże 3 kilogramy
ocet 10 % 1 szklanka
musztarda 3 łyżeczki
cukier 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 3 łyżeczki
koper 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 10 liści
woda 2 szklanki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w zalewie musztardowej łagodne

Ogórki obieramy i kroimy na 4 części. Słoiki dokładnie myjemy i parzymy. Pokrojone ogórki wkładamy do przygotowanych słoików. Dodajemy koper, pieprz (ok.2-3 ziarna na każdy słoik), liść laurowy. 

W garnku gotujemy zalewę. Dajemy wodę, ocet, cukier, sól oraz musztardę. Zagotowujemy. Jeszcze ciepłą zalewamy ogórki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak