Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREMÓWKA PIÓRKOWANA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l
cukier 25 dag
mąka ziemniaczana 20 dag
cukier waniliwy 2 szt
żółtko jajek 4 szt
jajko 2 szt
ciasto francuskie 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: KREMÓWKA PIÓRKOWANA

1. Żółtka i całe jaja utrzeć z cukrem, dodać mąkę i cukier waniliowy i pół litry mleka zagotować a drugie pół wlać do masy i dokładnie wymieszać , powoli wlewać do gotującego się mleka , ciągle mieszając , aby się nie przypaliło. Przekładać ciasto letnim kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 03.08.2012 09:45
dobre
manaika 08.11.2011 15:50
musi być dobre
iknkirke 11.05.2011 08:53
pyszna
gusia1000 07.01.2011 22:40
Ciasto doskonałe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak