Sposób przygotowania

Cebula kroimy w grubą kostkę i podduszamy na oliwie w dużym garnku.
Myjemy i obieramy marchew.
Wrzucamy ją do garnka i zalewamy tak wodą, aby marchew była całkiem zanużona.
Wrzucamy kostkę warzywną i powoli doprowadzamy do wrzenia.
Gotujemy aż marchew zmięknie, po czym miksujemy zupę ręcznym mikserem. Na koniec wrzucamy garstkę pokrojonej kolendry, zostawiając trochę do przystrojenia na talerzu.
Przed podaniem posyoujemy zupę groszkie i kolendrą.
Zupa ta jest bardzo smaczna.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    taka zupa to dla mnie nowość
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    łał :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !