Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pucharki deserowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bita śmietana
galaretka truskawkowa
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pucharki deserowe

Bitą śmietanę ubić z dwa razy mniejsza ilością mleka niż podana na opakowaniu. Dodać do niej ostudzoną rozpuszczoną żelatynę (2-3 łyżeczki w 1/3 szkl wody) i opakowanie twarożku śmietankowego. Wszystko razem wymieszać, przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki. Gdy krem stężeje ułożyć na nim dowolne owoce np. truskawki i zalać sporządzona wcześniej i ostudzoną galaretką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 26.02.2012 00:34
dobre
Kate131 18.11.2010 06:57
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak