Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeże

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1
kakao 2 łyżki
olejek migdałowy
ryż preparowany 3 paczki
kilka nitek makaronu
galaretka agrestowa 2
herbatniki 10 paczek
cukier puder 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jeże

Jajka, margarynę, cukier, kakao oraz olejek migdałowy miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Następnie do przygotowanej masy dodajemy pokruszone drobno herbatniki. Wyrabiamy ciasto a następnie formujemy z niej 2 \"jeże\"(dwie kule w kształcie jeża) odstawiamy do zastygnięcia. Przygotowujemy polewę kakaową i polewamy jeże, po lekkim zastygnięciu wkładamy gęsto kolce jeża z ryżu preparowanego z makaronu robimy wąsy i oczy naszym jeżom. Rozpuszczamy galaretkę i pozostawiamy do zastygnięcia, następnie siekamy ją drobno i obsypujemy dookoła jeże.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eduszo
eduszo 11.07.2011 10:35
Mogą byc , ale powinny wiecej jeśc żeby przytyc.
eli82 29.04.2011 16:48
super
Tomek13 14.04.2011 14:53
dobre
wwesolek 02.04.2011 11:54
swietne
Magda60 02.04.2011 11:48
super
novita23 04.02.2011 15:00
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak