Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże udka 4
mięsa mielonego 0,5 kg
pieczarki 30 dag
czosnek 4 ząbki
przyprawa uniwersalna do smaku
delikat do mięs do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: udka faszerowane

udka umyć, wyciągnąć z nich kości, natrzeć mięso papryką , czosnkiem granulowanym i wegetą, odstawić na godzinę, w tym czasie dać na petelnię zmielone pieczarki i dusić do odparowania wody, gdy wystygną, dodać do mielonego mięsa, czosnek rozdrobnić , dodać do mięsa, przyprawić do smaku wegetą, pieprzem i magą (mięso ma być lekko nadsolone), dobrze wyrobić na jednolitą masę, tym farszem napychać udka , uformować , każde udko dać na folię aluminiową , posypać wegetą, delikatem i papryką i zawinąć je w folię aluminiową dość ciasno, każde osobno i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać odrobiną oleju dno naczynia i wstawić do piekarnika na 1,5 godziny i piec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 23.07.2013 21:14
bardzo ciekawy przepis
JOANNA16 12.04.2013 10:59
na pewno są smaczne
Dorota59 21.02.2013 17:21
znakomite
sylwia / sytofala 12.09.2011 13:26
zrobię niebawem !!!!!
iza15 22.07.2011 23:56
rewelacyjne
manaika 04.07.2011 14:34
chętnie wypróbuję
PaniMISIOWA 10.04.2011 07:49
bardzo ciekawy przepis
miki47 12.03.2011 14:06
pycha
gusia1000 07.01.2011 22:36
Pracochłonny przepis, ale potem takim czymś się delektować, to jest coś.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak