Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda „parzybroda”

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 główka/ młoda
ziemniaki młode 1/2 kg
cebula biała 1 szt
boczek wędzony 15 dag
mąka 1 łyżka
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda „parzybroda”

Wykonanie:
Kapustę oczyścić, ziemniaki obrać,, pokroić, zalać 1 szklanką osolonego wrzątku i gotować przez 20 minut bez przykrycia. Boczek pokroić razem z cebulą i podsmażyć na patelni z dodatkiem mąki, następnie połączyć z ugotowaną zupą, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 30.05.2015 19:57
smaczna zupa
Betina#45 30.05.2015 18:45
ciekawy przepis ;) wygląda apetycznie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak