Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z pieczarek i żołądków

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 1 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula 2 szt
bulion drobiowy 1,5 l
śmietana 1 szk
mąka 2-3 łyżki
sól
pieprz
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pieczarek i żołądków

Żołądki oczyścić, zalać wodą i gotować 20 minut. Po tym czasie wodę wylać zalać świeżą i gotować na małym ogniu do miękkości. Następnie żołądki odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju.
Pieczarki pokroić w kostkę, dodać do cebuli i razem smażyć do miękkości.
Pokrojone żołądki przełożyć do gotującego się bulionu, dodać pieczarki z cebulą, śmietanę oraz mąkę wymieszaną z odrobiną wody. Gotować do momentu aż sos zgęstnieje. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 24.06.2015 16:56
Lubię gulasze z podrobów:)
adelajda 02.06.2015 13:15
jak dawno już nie gotowałam żołądków
Malgorzata549 02.06.2015 08:27
nigdy takiego nie jadłam-muszę kiedyś ugotować
w mojej kuchni 31.05.2015 09:31
pyszne danie na obiad
misia53 30.05.2015 23:57
i ja lubię podroby więc smakowałoby mi
fotoviderek 30.05.2015 20:07
Chętnie bym skosztował :)
Aleksandra/Olcia 30.05.2015 17:39
uwielbiam gulasz z żołądków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak