Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda 2 główki
pieczarki 300 g
kiełbasa zwyczajna 300 g
boczek wędzony 100 g
koperek pęczek
koncentrat pomidorowy 150 g
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
ziele angielskie 4 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Młodą kapustę dokładnie myjemy i szatkujemy w drobne piórka. Przekładamy do garnka i podlewamy ok. 750 ml wody. Gotujemy do zmniejszenia objętości. Pieczarki kroimy w plasterki, dokładamy do kapusty. Kiełbasę oraz boczek kroimy w kosteczkę, koperek siekamy. Wszystko dodajemy do kapusty. Doprawiamy zielem angielskim, solą i pieprzem. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy. Bigos gotujemy na wolnym ogniu do miękkości (ok. 30 minut).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 28.05.2016 09:40
pycha taki bigos
paula191919 05.06.2015 08:43
Jeszcze nigdzie nie słyszałam, żeby robić bigos z młodej kapusty...
Krzysztof15 31.05.2015 13:25
bardzo lubie bigosik z mlodej kapusty
VioletoweKucharzenie 30.05.2015 17:26
Uwielbiam ten pierwszy wiosenny bigos, kiedy w sklepach pojawia się młoda kapusta. Możemy go przygotować wcześniej i przechowywać w słoikach w lodówce. Jak oczywiście zdążymy cokolwiek schować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak