Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepkowe kotleciki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 4 szt.
jajko 2 szt.
mąka ziemniaczana 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
ser żółty 10 dag
sól do smaku
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepkowe kotleciki

Wykonanie:
Kalarepkę umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie. Następnie schłodzić, pokroić w plastry. Jajka roztrzepać wymieszać z bułką tartą i mąką ziemniaczaną, maczać kalarepki i smażyć złociście na maśle. Jeszcze ciepłe obłożyć żółtym serem i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 02.06.2015 20:13
bardzo smaczna przekąska
Benita 31.05.2015 22:48
Bardzo fajny pomysł.
mysza75 31.05.2015 11:01
jakie fajne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak