Sposób przygotowania

CIASTO:
3 szklanki mąki
2/3 szklanki cukru
2 łyżki miodu sztucznego
łyżeczka sody oczyszczonej
20 dag margaryny
powidła

MASA:
0,5 litry mleka
mały cukier wanilinowy
1 łyżka mąki ziemniaczanek
1 łyżka mąki zwykłej
2/3 szklanki cukru
1 jajko
1 margaryna PALMA
kieliszek spirytusu

Ciasto: Z wszystkich składników (oprócz powideł) zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i z każdej części upiec 1 placek (biszkopt)- pieką się bardzo szybko.
Masa: większą część mleka zagotować. W mniejszej części mleka wymieszać wszystkie składniki oprócz margaryny i spirytusu. Wlać do gotującego się mleka. Zagotować ciągle mieszając. Margarynę utrzeć, dodać spirytus i dokładać łyżką wcześniej przygotowany zimny budyń aż do jego skończenia. Przekładać placki. Najpierw posmarować powidłami, na to dodać część masy, przyłożyć drugim placki, który smarujemy powidłami, na to masę(zostawić trochę na wierzch). Przyłożyć 3 plackiem. Posmarować pozostałą masą. Ozdobić cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi z posypką cukierkową czekoladową.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edyta18-20

    pyszne ciacho
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    uwielbiam to ciasto
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha:) uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi być pyszny.
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    jest pyszny :0
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    na pewno pyszny, wyglada super
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela5

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !