Sposób przygotowania

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu (na oko to ok. 1/3 opakowania 500-gramowego. Ale ilość zależy tak naprawdę od uznania:)). Paluszki krabowe (najlepiej kupić duże opakowanie mrożonych, można takie znaleźć na półkach sklepów wielkopowierzchniowych, nie trzeba kupować kilka razy droższych paluszków w zalewie) nie pokroić w kostkę, podobnie avokado. Ser żółty zetrzeć (ja zwykle ścieram \"na oko\" kostkę wielkości 3x3x3 cm albo mniejszą - zależnie od uznania). Zrobić sos mieszając majonez, jogurt, doprawić solą i pieprzem, wymieszać wszystkie składniki - gotowe :)
Ps. jeśli zamierzacie jeść sałatkę następnego dnia, warto skropić lekko avokado sokiem z cytryny - wówczas tak nie ściemnieje

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !