Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z paluszkami krabowymi i avokado

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

avokado dojrzałe 2 sztuki
majonez tradycyjny 2 łyżki
pieprz, sól
paluszki krabowe 1 opakowanie
jogurt naturalny 2 łyżki
makaron nitki 150 cięte

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z paluszkami krabowymi i avokado

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu (na oko to ok. 1/3 opakowania 500-gramowego. Ale ilość zależy tak naprawdę od uznania:)). Paluszki krabowe (najlepiej kupić duże opakowanie mrożonych, można takie znaleźć na półkach sklepów wielkopowierzchniowych, nie trzeba kupować kilka razy droższych paluszków w zalewie) nie pokroić w kostkę, podobnie avokado. Ser żółty zetrzeć (ja zwykle ścieram \"na oko\" kostkę wielkości 3x3x3 cm albo mniejszą - zależnie od uznania). Zrobić sos mieszając majonez, jogurt, doprawić solą i pieprzem, wymieszać wszystkie składniki - gotowe :)
Ps. jeśli zamierzacie jeść sałatkę następnego dnia, warto skropić lekko avokado sokiem z cytryny - wówczas tak nie ściemnieje

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak