Sposób przygotowania

Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić i odstawić na ok 10 min.
Po tym czasie odcisnąć wytworzony sok, dodać jajko mleko i resztę składników i dobrze wymieszać,
gdyby ciasto było za rzadkie dodać jeszcze trochę mąki.
Smażyć na wolnym ogniu. podawać z keczupem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    bardzo lubię potrawy z cukinii:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta41

    Ciekawe, szczegolnie ze względu na mąkę kukurydzianą - zaraz wypróbuję!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    mniam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    z kukurydzianą nie próbowałam,ciekawe jaka różnica w smaku;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    uwielbiam cukinie:) na pewno są smaczne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Aida

    właśnie zrobiłam...trochę zmodyfikowałam ale wyszły pyszne! polecam! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    bardzo lubie takie placki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ale smakowicie wyglądają :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !