Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z sherry

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sherry 2 łyżki
margaryna 1 kost
mąka ziemniaczana 4 łyżki
piersi z kurczaka 350 g
pieprz
sól
białko 3 szt
orzechy włoskie 120 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z sherry

Mięso pokroić na plastry. Kurczaka przełożyć do miseczki, dodać sherry i sól. Odstawić na 20 minut. Orzechy posiekać, białka ubić na sztywna pianę, dodać mąkę, wymieszać. Mięso włożyć do masy z mąki, obtoczyć w niej z każdej strony, i w orzechach posiekanych. Rozgrzać margarynę na patelni, smażyć drób na złoty kolor. Kurczaka przełożyć na półmisek, posypać solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak