Sposób przygotowania

Cukienię obieramy, kroimy w kostkę, pomidory obieramy ze skórki - kroimy w kostkę, papryke obieramy ze skórki- kroimy w paski. Cebule kroimy w piórka - podsmażamy na oleju. Wszystko wkładmay do dużego garnka, podlewamy wodą do wysokości warzyw i gotujemy do miękkości. następnie gorące leczo wkładamy do słoików i pasteryzujemy około 15 minut.

W zimę wyjmujemy słoiki, dokładamy kiełbaskę lub mięso doprawiamy do smaku koncentratem i przyprawami - leczo gotowe.

Sposó na obranie pomidorów: pomidory nadkrajamy na 4, zalewamy wrzątkiem, po 5-10 minutach zdejmujemy skórkę.

Sposób na obranie papryki: papryke oczyszczamy, wkładamy do garnka, gotujemy około 10 minut, następnie kilka razy zalewamy zimną wodą, obieramy ze skórki.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Też robię podobne leczo na zimę, tyle że dodaję pieczarki.Pyszne i przydatne zimą, gdy brak świeżych warzyw.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    lubię leczo, ale tak jak Ewa dodaję dodaję pieczarki, ale to oczywiście kwestia gustu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !