Sposób przygotowania

Galaretkę bursztynową, agrestową i brzoskwiniową rozpuszczmay oddzielnie każdą w 1,5 szkl wody. Wstawiamy do lodówki, gdy dobrze stężeją kroimy w kostkę. Galaretke wiśniową robimy wg przepisu na opakowaniu. Układamy na blaszce herbatniki i zalewamy połową zimnej galaretki wiśniowej i odstawiamy do stężenia. Ubijamy śmietanę dodając cukier i na koniec śmietan-fix. Do ubitej śmietany wrzucamy kostki z galaretki, mieszamy, wylewamy na stężałą warstwę z herbatnikami. Na śmietanę wylewamy drugą częśc wiśniowej galaretki. ( jesli druga częśc nam stężała to na chwilkę wstawiamy do gorącej wody i wtedy wylewamy na ubitą śmietanę).

Ciasto wstawiamy do lodówki na około 1 h.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !