Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulchny śmietanowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 36% 1/2 l
galaretka agrestowa 1 szt
galaretka brzoskwiniowa 1 szt
galaretka wiśniowa 1 szt
cukier puder 3/4 szkl
śmietan fix 1 szt
herbatniki
galaretka 1 szt. bursztynowa

Przepis i sposób przygotowania na: Pulchny śmietanowiec

Galaretkę bursztynową, agrestową i brzoskwiniową rozpuszczmay oddzielnie każdą w 1,5 szkl wody. Wstawiamy do lodówki, gdy dobrze stężeją kroimy w kostkę. Galaretke wiśniową robimy wg przepisu na opakowaniu. Układamy na blaszce herbatniki i zalewamy połową zimnej galaretki wiśniowej i odstawiamy do stężenia. Ubijamy śmietanę dodając cukier i na koniec śmietan-fix. Do ubitej śmietany wrzucamy kostki z galaretki, mieszamy, wylewamy na stężałą warstwę z herbatnikami. Na śmietanę wylewamy drugą częśc wiśniowej galaretki. ( jesli druga częśc nam stężała to na chwilkę wstawiamy do gorącej wody i wtedy wylewamy na ubitą śmietanę).

Ciasto wstawiamy do lodówki na około 1 h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 02.07.2012 23:44
pulchny i jaki pyszny
dorotka0000025 26.03.2012 15:57
swietnie wyglada
ewelinapac 08.09.2011 09:11
uwielbiam
Gosia40 15.08.2010 15:14
Fajnie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak