Sposób przygotowania

buraki myjemy,obieramy i kroimy w cienkie plastry lub ścieramy na tarce o dużych oczkach.jabłka myjemy,usuwamy gniazda nasienne i razem ze skórą kroimy w dużą kostkę.buraki i jabłka zalewamy 3 litrami wody,wsypujemy łyżkę soli.doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok.10 min.śmietanę mieszamy z mąką,hartujemy i wlewamy do barszczu.podajemy z chlebem lub ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ostatnio Okrasa gotował barszcz z jabłkami..
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !