Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa mozaika

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryki czerwonej 1 szt.
jajek ugotowanych na twardo 5 szt.
natki pietruszki pęczek
groszku koserwowego 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyzki
bulion drobiowy 1 z wołowiną
schab bez kości 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa mozaika

Schab oczyścić, umyć i osuszyć. Natrzeć, solą, mielonym pieprzem, majerankiem, lubczykiem i przyprawą do pieczeni. Wstawić do lodówki na 2 godziny, a następnie piec w rękawie przez godzinę w temperaturze 180ºC. Ostudzić i pokroić w paski.

W 1,5 l wody rozpuścić kostkę bulionowa, dodać ziele angielskie, kolorowy pieprz, kilka liści pora, natki pietruszki i gotować przez około 10 minut. Zestawić z ognia, dodać żelatynę i wymieszać.

W kubeczkach ułożyć warstwami: posiekaną natkę pietruszki, półćwiartki jajek, paprykę pokrojoną w paseczki, schab i groszek. Zalać ostudzonym bulionem. Wstawić do lodówki na minimum 6 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 18.01.2012 12:59
świetna
iknkirke 29.10.2011 09:51
fajne
bursztynek 23.09.2011 01:11
apetyczna ...
Ela15 07.09.2011 09:34
super wyglada
IlonaAlbertos 22.06.2011 23:04
Ciekawy pomysł na smaczną przekąskę :)
Misiek1 16.08.2010 09:06
Ciekawa galareta. I wygląda smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak